Taborni prostor

Taborjenje XI. SNOUB 2014

Naš rod ima taborni prostor v bližini naselja Gornji Grad, v Zgornji Savinjski dolini. Nahaja se na pobočju Menine planine in le kakšnih 15 minut hoje stran od centra Gornjega Grada, vendar je zaradi gozda, ki ga obdaja, primerno skrit pred človeškim vrvežem. Sprejme lahko tudi 80 ljudi naenkrat.

Gornji Grad 2

Taborni prostor vključuje 2 urejeni jasi: na zgornji, ki je večja, stoji v zavetju dreves lesena hiška. V njej so: kuhinja, spalnica za 2 osebi, shramba za živila, skladišče za opremo in hodna streha kot dodaten skladiščni prostor. Hiška je trenutno v renovaciji. Zraven hiške je tudi urejena osnovna umivalnica. Vodo dobivamo iz zajetja, ki se nahaja v gozdu nad tabornim prostorom. Stranišče je nad tabornim prostorom v gozdu: eno stranišče  ima straniščno školjko, drugo je »čučkalica«.

Spodnja jasa, ki je bolj obdarjena s soncem, se lahko uporablja kot igrišče ali kot dodaten prostor za šotore, tako da lahko pri nas taborijo tudi večje skupine. Z nje se razprostira čudovit razgled na Lepenatko in Rogatec. In le 10 minut hoje  je potrebnih, če se želimo namočiti v toku reke Drete!

Več informacij o najemu tabornega prostora lahko dobite na:

jernej.bobanec@gmail.com

041 502 027

 

 

ztslo
PZT
Scout
MOM grb
osnovnasola
dem

© www.barbaraborko.com