O nas

Taborjenje XI. SNOUB 2014

Društvo tabornikov rod XI. SNOUB Miloša Zidanška iz Maribora je taborniški rod z dolgo tradicijo. Neprekinjeno delujemo že vse od decembra 1959, ko sta se v nov odred združili četa Vzhajajočega sonca in četa Dravskih biserov.Smo prostovoljno, nepridobitno, mladinsko, nestrankarsko, nevladno, vzgojno društvo, v katerega se lahko vključi vsak, ne glede na poreklo, spol, raso ali prepričanje. Aktivno sodelujemo z različnimi mladinskimi organizacijami v Mariboru. Štejemo približno 100 aktivnih članov in smo eden pomembnejših taborniških rodov na tej strani Slovenije.

Smo del Podravske zveze tabornikov in Zveze tabornikov Slovenije, nacionalne skavtske organizacije, s tem pa se vključujemo tudi v Svetovno organizacijo taborniškega gibanja (WOSM). Taborništvo je sicer najstarejše in najobsežnejše mladinsko gibanje na svetu, ki trenutno šteje 40 milijonov članov. Samo v Sloveniji je okoli 7.000 aktivnih tabornikov in tabornic.

Dobivamo se v naših klubskih prostorih na Taboru in v Mariborskem taborniškem centru v mestnem parku.

Kaj počnemo?

Naš namen je prispevati k osebnemu razvoju mladih in jim pomagati postati avtonomni posamezniki, ki bodo kot odgovorni ter solidarni člani naše družbe prispevali k celotni skupnosti. To dosegamo s pomočjo taborniškega pristopa, sistema stopnjevanega samoizobraževanja, ki vključuje delo v majhnih skupinah, izobraževanje na raznolikih področjih, skrb za posameznikov razvoj in skrb za naravo. Vse to je vpeto v simbolen okvir, ki pomensko preveva vso našo dejavnost. Naš program ustvarjajo in izvajajo mladi za mlade!

“Mladim nudimo veščine za življenje!”

Eden večjih dogodkov, ki jih organiziramo za mlade, je Zimsko orientacijsko tekmovanje (ZOT), ki poteka zadnji vikend v januarju. Tekmovanja se vsako leto udeleži okoli 250 tabornikov iz vse Slovenije in šteje med najpomembnejša tovrstna tekmovanja pri nas. Več o tekmovanju najdete na zot.taborniki.si.

Za medije

Društvo tabornikov rod XI.SNOUB Miloša Zidanška

Verstovškova ulica 4

2000 Maribor

Uradne ure vsak petek med 19.30 in 20.30 uro

Matična številka: 5161452

Davčna št.: 33997519 (nismo zavezanci za plačilo DDV)

Št. transakcijskega računa: SI56 6100 0000 7237 905

 

Vodstvo rodu:

starešina Jasna Vinder, jasna.vinder(at)gmail.com

načelnica Megi Batista, megi.batista(at)gmail.com

 

ztslo
PZT
Scout
MOM grb
osnovnasola
dem

© www.barbaraborko.com