Mediji

Dragi novinarji, uredniki in drugi,

nekaj osnovnih informacij o našem rodu ter o taborništvu  lahko najdete spodaj.

V kolikor boste imeli dodatna vprašanja, kontaktirajte  Nino Medved – Mjedved, našo predstavnico za odnose z javnostmi:

ninamedved.nm@gmail.com
040 62 62 64

Taborjenje XI. SNOUB 2014

Društvo tabornikov rod XI.SNOUB Miloša Zidanška iz Maribora je taborniški rod z dolgo tradicijo. Neprekinjeno delujemo že vse od leta 1959 in sodelujemo z 2 osnovnima šolama ter različnimi mladinskimi organizacijami v Mariboru. Štejemo približno 100 aktivnih članov in smo eden pomembnejših taborniških rodov na tej strani Slovenije. Naša načelnica je Megi Batista, starešina Martin Unuk.

Naša krovna državna organizacija je Zveza tabornikov Slovenije, ta pa je del WOSM-a (World Organisation of the Scout Movement). Taborništvo je sicer najstarejše in najobsežnejše mladinsko gibanje na svetu, ki trenutno šteje 40 milijonov članov. Samo v Sloveniji je okoli 10.000 aktivnih tabornikov in tabornic.

Naš namen je prispevati k osebnemu razvoju mladih in jim pomagati postati avtonomni posamezniki, ki bodo kot odgovorni ter solidarni člani naše družbe prispevali k celotni skupnosti. To dosegamo s pomočjo taborniškega pristopa, sistema stopnjevanega samoizobraževanja, ki vključuje delo v majhnih skupinah, izobraževanje na raznolikih področjih, skrb za posameznikov razvoj in skrb za naravo. Vse to je vpeto v simbolen okvir, ki pomensko preveva vso našo dejavnost.

Eden večjih dogodkov, ki jih organiziramo za mlade, je Zimsko orientacijsko tekmovanje (ZOT), ki poteka zadnji vikend v januarju. Tekmovanja se vsako leto udeleži okoli 250 tabornikov iz vse Slovenije in šteje med najpomembnejša tovrstna tekmovanja pri nas. Več o tekmovanju najdete na zot.taborniki.si.

ztslo
PZT
Scout
MOM grb
osnovnasola
dem

© www.barbaraborko.com